Besøk på Kistefos og Hadeland Glassverk

Lørdag 24. august var målet for årets busstur lagt til Kistefos museum og Hadeland Glassverk. En flott sensommerdag med sol og varmt vær.

Turen startet som vanlig fra Strømmen og Lørenskog og alle påmeldte var ute i god tid før avgang. En drøy times kjøretur og så var vi på Kistefoss som var dagens første stopp. Guiden som het Ida tok oss til kunsthallen for å vise oss verkene til fem inviterte kunstnere. Hun fortalte om intensjonene og tankene som lå bak det som var utstilt og som alle hadde relasjon til dagens forbrukermentalitet.

Etter en kaffe og vaffelrast på stedets uteservering ble det ny guiding i de gamle industrilokalene. Disse viste i detalj hvordan det ble produsert tremasse for papirindustrien og flott var det å se at alt det gamle maskineriet var intakt. Det viser viktigheten i å ta vare på historien. Interessant for de som deltok, men noen avstod på grunn av manglende interesse og/eller vanskelig tilgjengelighet.

Kistefos har en imponerende skulpturpark i naturskjønne omgivelser. Flotte perler som ligger omkranset av gamle murbygninger skaper en harmonisk stemning. Skulpturene som var forskjelligartet og som det var mange av inspirerte til å vandre rundt i parken. En time ekstra hadde vært fint da det var endel som ikke nådde over hele området og da særlig nedre del hvor det var mange spektakulære skulpturer.

Neste stopp var på Hadeland Glassverk. Vi deltok på en forestilling hvor det ble laget kunstglass, i vår sammenheng et stort glassfat. Vi så hvordan en liten klump med flytende glass ble blåst og formet, tilført farge og gull, mer glass og med stadig blåsing og forming utviklet seg til å bli et stort fat. To glassblåsere demonstrerte dyktig kunsthandverk i vårt påsyn.

I de mange shoppingutsalgene ble det handlet i varierende mengder og kanskje noen har fått julegaver på plass allerede? Avslutningsvis var det middag ble servert på stedets restaurant før avreise gikk tilbake til hjemlige trakter.

Svein som var vår sjåfør og bussen hans hadde fortjent et kapittel for seg. Vi ble luksuriøst fraktet til og fra som om vi var kongelige så takk til Svein i Buss & Reiseservice. Jeg har ikke skrevet noe om middagen som ble servert, men da dette innlegget er formet som velfortjent ros til involverte så skal jeg heller ikke skrive om den.

Vennskap i Nerohil