Dagstur til Hadeland

Den 24. august går turen til vakre Hadeland. Hovedmålene for turen vil bli til Kistefoss museum og til Hadeland Glassverk hvor det serveres middag. Avreise fra Strømmen stasjon klokken 09.00 fra Strømmen stasjon og fra Esso, Lørenskog 09.15. Pris kr. 495,- per person . Påmelding til Gry Berg eller Odd Wiik innen 1. august.

Kistefos-Museet er en unik opplevelse bestående av et flott industrimuseum, en kunsthall og en av Skandinavias største skulpturpark for samtidskunst med beliggenhet i vakker norsk natur.

De historiske bygningene etter A/S Kistefos Træsliberi er innlemmet i industrimuseet, hvor det gamle tresliperiet er hjertet i den historiske formidlingen. Skulpturparken inneholder nærmere 40 spektakulære skulpturer av norske og internasjonale samtidskunstnere. Vi får omvisning med guide i træsliperiet ca. kl. 11.00. Videre får vi også guidet omvisning i Kunsthallen.

Deretter tar vi plass i bussen og kjører det korte stykket til Hadeland Glassverk.

Omvisning i Glasshytta. Glasshytta er hjertet i virksomheten på Hadeland, og her blåses det fortsatt glass på samme måte som for 255 år siden. Det foregår en betydelig produksjon av vinglass, utsmykking og spesialdesign. Vi får en spennende rundtur med guide og hører historie som strekket seg tilbake til 1762.

Det skal smake med middag og vi får servert 2-retters middag m/kaffe før vi tar plass i bussen og setter kursen tilbake til Lørenskog og Strømmen..