Københavntur

PÅ TUR TIL KONGENS BY MED NERO OG M/S CROWN SEAWAYS -30. AUGUST TIL 1. SEPTEMBER 2018

På ettermiddagen torsdag 30. august var vi 14 Nero medlemmer og to assistenter, som møttes på Akershusstranda, og etter hvert gikk om bord i M/S Crown Seaways – på vei til København.

Etter å ha funnet lugaren og satt fra oss bagasjen, møtes vi i ett av skipets konferanserom til en kort brifing med kaffe/te, frukt m.m.

Snart var det tid for mat; tre retters festmiddag inkludert vin og kaffe avec ble servert i en av restaurantene omord.

Kvelden for øvrig ble brukt til sosialt samvær samt at flere av oss tok en tur i taxfree butikkene.

Etter frokost fredag. litt venting og en kort busstur inn til sentrum, var vi alle klare for en tur ut i Københavns gater og vannveier. Noen, inkludert skribenten med følge, ruslet oppover Strøget, som er en av Eurpoas lengste gågater, med et vel av butikker, alt fra budsjettvennlige kjeder til dyre merkevarebutikker. Den ”billige enden” med butikker som H&M, Vero Moda og Zara med flere, finner man i den nederste enden, ved Rådhusplassen, mens merker som Prada, Max Mara og Gucci er representert i den ”dyre” enden av Strøget – opp mot Kongens Nytorv.

Etter å ha tuslet litt oppover Strøget, kikket på mangt og mye i flere butikker, bestemte vi, Sylvia og undertegnede med assistenter, oss for å ta en tur ned til Nyhavn, etter sigendeen av de flotteste havnene i Skandinavia og et populært sted både for Københavnere og turister.

Det ligger mange sjarmerende spisesteder langs havnen; ideelle for å slå seg ned og nyte livet samtidig som man slapper av med god mat og en kald pils. Siden været var litt grått denne dagen, valgte vi imidlertid å finne et sted hvor vi kunne sitte inne å ta en kopp kaffe og, som seg hør og bør, når man er i Danmark, et dansk wienerbrød. Inn en sidegate og noen trappetrinn ned, fant vi sjarmerende Vedels konditori. En liten hyggelig kafé med rustikt look.

Mens vi ruslet rundt i Københavns gater og satt på kafé, vet jeg at det var noen fra reisefølget som var på båtekskursjon, og opplevde København fra sjøsiden. Jeg fikk inntrykk av at det hadde vært en fin tur.

Vi måtte alle komme oss tilbake til båten på egen hånd. Vårt forsøk på å ta buss med rullestoler, lyktes dessverre ikke (til tross for at bussene er tilrettelagt og jeg har gjort det tidligere). Det skal innrømmes at vi ble litt stresset da vi måtte finne drosjeholdeplass og oppdaget at det der var kø. Men det gikk bra og vi rakk båten med god margin.

Vel om bord igjen var det en ny kort brifing, for å sjekke at alle var med og hadde det bra - også nå med kaffe/te, frukt m.m.

På kvelden ble det servert stor nydelig middags buffe, desserter og kaker. Resten av kvelden ble brukt til sosialt samvær og for flere av oss, nok en tur i taxfreen.

Neste morgen spiste vi frokost under innseilingen til Oslo. Deretter var det å gå i land – med god eller dårlig samvittighet - på grønn sone. Så takk for nå og en fin tur! Vi sees snart igjen!

Kari-Anne

Vennskap i Nerohil

Grasrotandel


Vipps


Vipps orientering nr. 45454

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift